01.03.2017 Pozvánka na konferenci

"Jak dát smysl pluralitě pojišťoven?“
Diskusní setkání iniciativy Zdravotnictví 2.0 na toto téma se koná ve středu 22. března 2017 v 15.00 hod. v budově NHÚ AV ČR, Politických vězňů 7, Praha 1, 2. patro, místnost č. 7.

22.02.2017 Historie seminářů z ekonomiky zdravotnictví

Zdravotnictví se po pádu komunismu rychle transformovalo ze státního do pojišťovenského systému. Prvá část reformy se podařila, ale jejímu dalšímu kolu překáželo babylonské zmatení jazyků a rozdílné zkušenosti a zájmy jednotlivých zúčastněných. Proto se po prázdninách roku 1993 začali v Národohospodářském ústavu ČSAV scházet představitelé jednotlivých oblastí zdravotnictví, aby si na akademické půdě sjednotili vnímání obsahu pojmů a sdíleli své představy a zkušenosti. A tak to vydrželo do dnešních dní.

Zde si můžete stáhnout pozvánky na letos proběhlé semináře (pdf) a prezentace některých přednášejících (pdf, ppt).

31.12.2016 Iniciativa Zdravotnictví 2.0 zve lékaře k tvorbě reformy

Lékaři se mohou podílet na tvorbě zdravotnické reformy pro příští vládu. Iniciativa Zdravotnictví 2.0 je zve do odborných týmů, které od ledna 2017 začnou diskutovat o nejožehavějších problémech a připravovat věcné záměry zákonů. Iniciativu Zdravotnictví 2.0 a její plány představil v rozhovoru pro MT předseda spolku Občan MUDr. Pavel Vepřek.